WordPress website met Divi template

door | maandag, 17 juli 2023 | Berichten, Webdesign, WordPress-thema

Inleiding: Wat is Divi?

Divi is een premium WordPress-thema dat is ontworpen door Elegant Themes. Het wordt algemeen beschouwd als een van de meest veelzijdige thema’s die momenteel beschikbaar zijn, dankzij zijn volledig aanpasbare lay-out en uitgebreide set ingebouwde designopties.

De flexibiliteit van Divi

Het belangrijkste kenmerk van Divi is zijn ongelooflijke flexibiliteit. In tegenstelling tot veel andere WordPress-thema’s legt Divi geen strikte beperkingen op aan de manier waarop je je website kunt ontwerpen en inrichten.

Een voorbeeld van een Divi-thema

Met Divi kun je bijvoorbeeld een strakke, minimalistische startpagina ontwerpen, een gedetailleerde productpagina met veel beelden en tekst, of een ingewikkelde blogpagina met meerdere berichten en reacties. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Waarom een WordPress-website met Divi-template?

Gebruiksgemak

Divi is bijzonder gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners. Dankzij de drag-and-drop page builder kun je een website maken zonder enige kennis van code.

Personalisatie

Bovendien stelt Divi je in staat om je website volledig te personaliseren, tot in het kleinste detail.

Kleurenschema’s en lettertypen

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit honderden verschillende kleurenschema’s en lettertypen, zodat je website er precies zo uitziet als jij dat wilt.

Lay-outinstellingen

Ook kun je de lay-out van elke pagina volledig aanpassen, zodat deze perfect past bij de inhoud en stijl van je website.

Hoe een WordPress-website te bouwen met Divi

Divi installeren en activeren

Om te beginnen met Divi moet je eerst het thema installeren en activeren op je WordPress-website. Dit proces is vrij eenvoudig en duurt meestal niet langer dan een paar minuten.

Divi-thema downloaden

Allereerst moet je het Divi-thema downloaden van de website van Elegant Themes.

Divi-thema activeren

Vervolgens ga je naar het themagedeelte van je WordPress-dashboard en upload je het Divi-thema. Na het uploaden klik je op ‘Activeren’ om Divi als het actieve thema van je website in te stellen.

Een pagina maken met Divi

Zodra Divi geactiveerd is, kun je beginnen met het maken van je eerste pagina.

Modules gebruiken

Divi maakt gebruik van modules – dit zijn in wezen bouwstenen voor je pagina. Je kunt verschillende modules gebruiken om verschillende soorten inhoud aan je pagina toe te voegen, zoals tekst, afbeeldingen, video’s, formulieren en nog veel meer.

Best practices voor het gebruik van Divi

Gebruik maken van vooraf ontworpen lay-outs

Een van de handigste functies van Divi is de bibliotheek met vooraf ontworpen lay-outs. Deze lay-outs kunnen je veel tijd besparen en je inspiratie geven voor je eigen ontwerpen.

Mobiele responsiviteit controleren

Het is ook belangrijk om de mobiele responsiviteit van je website te controleren. Gelukkig maakt Divi het gemakkelijk om te zien hoe je website eruit zal zien op verschillende apparaten, zodat je eventuele problemen kunt aanpakken voordat ze zich voordoen.

Conclusie

In het kort biedt de Divi-template voor WordPress een ongeëvenaarde flexibiliteit en gebruiksgemak voor het bouwen van je website. Met de mogelijkheid om elk aspect van je website te personaliseren, de gebruiksvriendelijke interface en de veelzijdige modules, is het geen wonder dat Divi een van de meest populaire WordPress-thema’s ter wereld is.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik Divi gebruiken als ik geen ervaring heb met webdesign?
Ja, Divi is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, zelfs voor beginners. De drag-and-drop page builder en de uitgebreide tutorialvideo’s van Elegant Themes maken het gemakkelijk om aan de slag te gaan.

2. Biedt Divi ondersteuning voor e-commerce?
Ja, Divi is volledig compatibel met WooCommerce, de meest populaire e-commerce plugin voor WordPress.

3. Hoe kan ik mijn Divi-website optimaliseren voor SEO?
Divi is al geoptimaliseerd voor SEO, maar je kunt altijd extra SEO-plugins zoals Yoast SEO installeren om je SEO-inspanningen verder te verbeteren.